Rammebetingelser for fjernkøling koster tusindvis af job

Bedre rammevilkår for fjernkøling i Danmark vil skabe tusindvis af arbejdspladser og åbne op for et lukrativt eksportmarked. Derfor har brancheorganisationen Fjernvarmindustrien, DI Energi og Dansk Fjernvarme taget initiativ til at drøfte problematikkerne på et møde med Energistyrelsen.

Nuværende rammebetingelser forhindrer virksomheder i at etablere fjernkøling. Det koster både arbejdspladser, tabte eksportmarkeder og muligheden for at sænke CO2 udledningen.

"Fjernvarme og fjernkøling skal reguleres efter ens principper, ellers får vi aldrig den mængde fjernkøling, som Danmark har potentiale til. Dermed går vi glip af vitale referenceprojekter, innovation og erfaringsopbygning, som kan skabe det næste eksporteventyr for danske virksomheder", udtaler Lars Hummelmose, direktør i Fjernvarmeindustrien.

Energistyrelsen har igangsat en undersøgelse, der skal kortlægge behov for fjernkøling i Danmark, samt fjernkølingens eventuelle synergier med fjernvarmen. Resultatet af undersøgelsen ventes at foreligge i marts 2014.

"Når resultaterne af undersøgelserne foreligger vil vi indgå dialog med politikerne om hvad der skal ændres, så vi kan komme gang med udbygningen af fjernkøling i Danmark" siger Lars Hummelmose.

Fra EnergySupply.DK